ВО ЖИВО Прес-конференција на директорот Симовски за резултатите од Пописот 2021 на населението во РС Македонија

Ја пренесуваме во живо прес-конференцијата на директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски за резултатите од Пописот 2021 на населението во РС Македонија

ИСТРАЖУВАЊЕ НА ДЗС: Девет проценти од децата на возраст од 5 до 17 години се анксиозни, а два проценти страдаат од тага или депресија

Истражувањето, исто така, покажува дека околу 10 проценти од децата на возраст од 2 до 17 години носат очила, додека помалку од 1 процент користат опрема...

Недостигаат попишувачи во Центар, Тетово, Струмица, Охрид, Кичево, кусокот ќе го пополнат административците

Обуките на попишувачите одлично се спроведуваат и завршуваат утре. Во одредени општини недостигаат попишувачи – во Центар, но таму најлесно ќе оди надополнувањето, потоа фалат реонски...