Кај починатите пациенти на прилепската болница имало бактерии, Обвинителството истражува

Државниот санитарен и здравствен инспекторат со решение ја задолжи прилепската болница да врши месечен, наместо квартален бактериолошки мониторинг во одделите со висок ризик. Да назначи овластен...

Д-р Бухова: Во тек е вонреден инспекциски надзор во Итна помош – Скопје, во Ургентен центар и на КАРИЛ

Вонредниот надзор утре ќе продолжи во Институтот за судска медицина. На барање на министерот за здравство, Беким Сали, во тек е вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ...

Позитивните на ковид-19 да не прифаќаат лекување дома, без „црно на бело“ како и со што биле лекувани, апелираат од ДСЗИ

Блиски родини на починатото лице, дале податок дека сега веќе починатото лице било лекувано седум дена во домашни услови со инфузиона терапија и ги навеле точните...

ДСЗИ: Инспекторите не затекнаа надворешни лица во тетовската болница при надзорот во неделата

Тоа најверојатно се должи на реалните промени во функционирањето на болницата, под притисок на јавноста по трагичниот настан. ДСЗИ ќе продолжи со вонредни надзори и врз...

МЗ: ДСЗИ прави вонреден надзор за причината за смртта на велешкиот пациент

Министерството за здравство (МЗ) соопшти дека Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) спроведува вонреден инспекциски надзор за утврдување на причината за смртта на велешкиот пациент. Според...