Запрепастувачко е кршењeтo на човековите права во Украина, Советот на Европа бара истрага

 Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ, чија четиридневна посета на Украина, не беше најавена од безбедносни причини, ги повика државите да продолжат...