(Видео) Холандската полиција рани најмалку двајца демонстранти во Ротердам-градот како бојно поле

Она што се случуваше синоќа на протестите во Ротердам, Холандија  не се опишува со зборови. Полицијата мораше да го активира военото оружје. Стотици демонстранти се собраа...