АМСМ: Забрана за тешки товарни возила на патот Тетово – Попова Шапка и Крак Маврово – Жировница

Забрана за тешки товарни возила утрово има на патниот правец Крак Маврово – Жировница, патниот правец Тетово – Попова Шапка, каде дополнително забраната важи за камиони...

СЗО: Предвремено укинување на мерките може да доведе до фатално враќање на пандемијата

Предвременото укинување на мерките за ограничување за движењето што се воведени за спречување на ширењето на коронавирусот може да предизвика „фатално враќање“ на пандемијата, предупреди директорот...

Папата го затвора Скопје: Строг режим за сообраќај и движење на пешаци низ центарот

Скопје ќе биде затворен град на 7 мај. Во македонската престолнина доаѓа Папата Франциск, а Координативното тело за организирање на посетата објави посебен режим за сообраќај...