Протест пред Собрание против двојазичноста

Во организација на повеќе движења и здруженија, денеска   пред Собранието се одржа  протест против, како што нагласуваат организаторите, антиуставниот и дискриминаторски закон за двојазичност. Организаторите  додаваат...