Гутереш: Мора да избегнуваме политика на двојни стандарди

Првиот човек на Обединетите нации вели дека „војната никогаш не е неизбежна, тоа е работа на избор и тоа често производ на лесни и погрешни пресметки“. Но, и „мирот, исто така, никогаш не е неизбежен. Тоа е производ на напорна работа и никогаш не смееме да го земаме здраво за готово“, потенцира Гутереш