Новиот состав на Европската комисија го почна својот петгодишен мандат

Претседателката на Комисијата, Урсула фон дер Лајен, објави дека фокусот на работа на нејзиниот тим ќе биде зајакнување на улогата на ЕУ во светот, заштита на климата, дигитализација, но и доближување на Западниот Балкан до Европската унија