Русите одлучија: Кокшаров ќе селектира, Самсоненко ќе координира

Спортскиот директор на Вардар го наследува Дмитри Торгованов на кормилото на националниот тим додека сопственикот на „црвено-црните“ во наредниот период ќе биде и потпретседател на Руската ракометна федерација (ФГР)