Брисел има многу добра волја да тргне кон преговори со Македонија

Новите сигнали од Скопје се добри но прерано е да се каже дали Македонија наскоро ќе добие датум за старт за преговори за членство со ЕУ. Но за ЕУ проширувањето кон Балканот најпосле стана приоритет.