Apple ја губи позицијата како највредна фирма во светот, паѓаат и криптовалутите

Apple ја загуби позицијата како највредна компанија во светот поради широката распродажба на технолошките акции. Производителот на нафта и гас од Саудиска Арабија Aramco се врати на...