Политичката (не)култура на ВМРО-ДПМНЕ и Левица не ја исфрли земјата од друштвото на земји со функционална демократија

 ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Веќе втора година Северна Македонија, заедно со Молдавија и Црна Гора, е во друштвото на земји со функционална демократија, според светскиот Индекс на демократијата...

Пораки од Самитот на „Економист“: Брисел мора да ги исполни ветувањата кон Западен Балкан, природно е регионот да биде дел од ЕУ

Природен чекор е Западниот Балкан да биде дел од Европската Унија (ЕУ) која мора да покаже повеќе ентузијазам за процесот на проширување. Ако Европа сака сериозно...

(ВИДЕО) Премиерот Заев на Самитот на Западен Балкан: Шансите за тргање на бугарската блокада ќе се зголемат по изборите во двете земји

Верувам дека постои решение и имам искуство во изнаоѓање многу решенија во изминатите четири години. Лично верувам дека до крајот на оваа година е можно решение,...

Скопје домаќин на Самит на „Економист“ за Западен Балкан: Промоција на европската инклузивност и солидарност

Вториот Самит за Западен Балкан „Промовирање на инклузивноста и солидарноста на Европа“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на „Економист“. На самитот ќе се...