Ангеловска-Бежоска: Поддршката за економијата, вклучително и од централните банки, не треба да запре предвреме

Една од лекциите научени од Големата финансиска криза од 2008/9 година е дека поддршката за економијата од носителите на политиките, вклучително и од централните банки, не...

Брнз: Македонската економија покажа дека може да се адаптира и да успее, треба да се подобри деловната клима

Граѓаните се снаоѓаат, но мора да изградиме нови основи на кои ќе базира идната економија, заклучи амбасадорката, која беше една од говорниците на првиот панел.  Големите...