Сонот на Ердоган станува стварност: електромобили од турско производство

Во фабрика во провинцијата Бурса треба да се произведуваат до 175.000 автомобили годишно. Во неа ќе работат околу 4.000 лица, а турскиот конзорциум, кој стои зад инвестицијата, планира да вложи преку три милијарди евра во развој на автомобилите. Производството треба да започне во 2022 година