Арсовски: Градот Скопје и општините да ја ревидираат својата улога во енергетската криза

Градот Скопје и општините мора да ја ревидираат својата улога во енергетската криза. Владата ќе ги разгледа барањата, но во економска и енергетска криза, секоја институција...

Бектеши: Не сме потрошиле ни 120 милиони евра, додека други држави дале милијарди за енергетската криза

Моментално нема рестрикции во Северна Македонија, нема ценовни шокови за домаќинствата и малите потрошувачи. Горд сум на се што досега сме постигнале, а не сме трошеле...

ВМРО-ДПМНЕ со пет амандмани против енергетската криза, СДСМ тврди дека има средства за решавање на проблемот

За ова, политичките партии најмалку треба да зборуваат зашто од осамостојувањето на државата до денес немаат ништо направено, ниту ВМРО-ДПМНЕ, ниту СДСМ, рече пратеникот од СДСМ,...