Европа останува епицентар на пандемијата-за една седмица 2 милиона нови заразени и 27 илјади починати

Изминатава недела Европа регистрирала 2 милиони нови случаи на инфицирани од коронавирусот, што е најголем број во регионот од почетокот на ширењето на Ковид-19. Бројот на...