Минус на салдото: Драстичен пад на профитот на „Ербас“

Причината лежи во замрзнување на лиценците за извоз за потребите на одбраната на Саудиска Арабија што „Ербас“ го чини 190 милиони евра и прекин на програмата за производство на моделот А380 што го зголемува минусот за 61 милион евра