Јасни сличности во податоците од паднатите авиони на „Етиопијан Ерлајнс“ и на „Лајон Ер“

Податоците од црните кутии на Боинг 737 Макс 8 на „Етиопијан Ерлајнс“ што се урна во близина на Адис Абеба упатуваат на „јасна сличност” со падот на авионот од ист модел на „Лајон Ер“ во октомври во Индонезија, соопшти етиопската министерка за транспорт, Дагмавит Могес