Костадиновска Стојчевска: Да се реши Универзална сала, важно е поради номинацијата на Скопје за Европска престолнина на културата

Министерството за култура и Министерството за локална самоуправа постапиле по заложбите на Владата во однос на прашањето за надлежноста на Универзалната сала. Министерката Бисера Костадиновска Стојчевска...

Скопје и Будва во финалниот избор за Европска престолнина на културата во 2028 година

Скопје и Будва влегоа во потесниот избор за да станат Европска престолнина на културата во 2028 година. Ова е објавено на веб-страницата на Европската комисија во делот за...