И официјално: Украина нема да биде домаќин на Евровизија 2023 – еве во која земја ќе се одржи музичкиот натпревар

Изборот за песна на Евровизија 2023 година наместо во Украина ќе се одржи во Велика Британија. Организаторите на овој музички натпревар ја донесоа оваа одлука бидејќи...