Македонскиот јазик може да го изучуваат сите студенти на универзитетот во Истанбул

Со заложби на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје од следната академска година, македонскиот јазик ќе...

Четири факултети и 10 основни и средни училишта ќе бидат целосно пристапни за лица со попреченост

Mинистерството за образование и наука (МОН) посветено работи на обезбедување инклузивно образование. Образовните институции треба да бидат целосно пристапни и достапни и затоа, денеска на 3...

Факултетите и научните установи можат да аплицираат за модернизација на лабораториските услови и ресурси

Министерството за образование и наука со согласност од Владата, по цела деценија повторно ја отвори можноста за факултетите и научните установи во државата да аплицираат за...