Црногорците „пресекоа“: Фарук Хаџибегиќ е нов селектор на фудбалската репрезентација

Поранешниот југословенски репрезентативец на работното место во Подгорица го наследува од Љубиша Тумбаковиќ кој доби отказ од тамошната федерација, откако одби да го води националниот тим против Косово во квалификациите за Европското првенство во 2020 година