Банкарска анализа и фудбал: Германија како прв фаворит на СП 2018

Ова е заклучок од истражувањето на швајцарската банка „Ју-Би-Ес“ (УБС) врз основа на програма што нејзините аналитичари ја користат при предвидувања за движење на цените на светските економски пазари. Шансите за победа на турнирот што притоа ги добија „панцерите“ изнесуваат 24 отсто или за 4,2 отсто повеќе од Бразил на второто место и 7,9 отсто повеќе од Шпанија на третото место