Трајанов: Тезата за федерализација е на ВМРО ДПМНЕ и МАНУ од 2001

Раководството на ВМРО – ДПМНЕ, каде беше член и Никола Груевски, порачаа од МАНУ, проект за размена на територии и население, како и карти, за тоа како треба да се направи поделбата на Македонија, рече Трајанов на прес конференција