„Крвавата“ Месечина утрово ја почести Земјата со спектакуларна глетка

Љубителите на астрономијата утрово околу 3.50 часот имаа можност да уживаат во спектакуларната глетка што ја приреди феноменот таканаречена „крвава“ Месечина. Феноменот е како резултат на...