Филипче не се откажува – најави нов тендер за реагенси

При крај сме со подготовките за тендерот за набавка на лабораториски реагенси, правиме финални консултации и се надевам за недела- две ќе се објави постапката, објави денеска на прес-конференција министерот за здравство Венко Филипче

ЕСЕ: Вината за смртноста на доенчињата е во здравството, не во жените

Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените (ЕСЕ) реагира на вчерашната изјава на министерот за здравство Венко Филипче на прес конференцијата каде тој како клучен...