Филипче на ФБ: Ставен во функција новиот проточен Цитометар на Клиниката за Хематологија која е комплетно реновирана изминатите 4 години

На Клиниката за хематологија заврши инсталацијата и обуката за работа на новиот проточен цитометар. Набавката на новиот апарат ќе ја унапреди и осовремени работата и ќе...

(ВИДЕО) Филипче му подари слика на премиерот Заев: Ви благодарам на поддршката што ја дадовте на здравствениот систем

Секој ден не ни беше борба само со корона, туку и организација на здравствениот систем, секојдневни контакти со колегите, консултации за пациенти, долги состаноци за координација,...

Филипче: Граѓаните имаат избор или да направат ПЦР тест што ќе го платат сами, или да се вакцинираат бесплатно

Дека вакцините се докажано безбедни, ефикасни и штитат од тешка форма на болеста, Филипче го посочи примерот со Велика Британија и Украина. Во Британија, процентот на...

Филипче: Ковид-кризата, Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ ја минаа во политичко лешинарење додека здравствените работници гинеа од работа

Грижата за здравјето на граѓаните во пандемијата на ковид-19, Мицкоски требаше и можеше да ја покаже со лични примери и дела. Тоа го прават вистински лидери...

Филипче: Повеќе нема пациент со карцином на дојка за кој не е обезбедена најквалитетна, иновативна, биолошка и бесплатна терапија

Министерот за здравство Венко Филипче, учествуваше на XIV Национална конференција за рак на дојка, за одбележување на месецот за борба против оваа болест. Подобрувањето на достапноста...

Филипче од Битола: Немам дилема дека на 17 октомври сите ќе го направиме вистинскиот избор-Напред во победа

И во четвртата изборна единица, СДСМ и коалицијата се силни, убедливи фаворити. За четвртата изборна единица ја имаме најдобрата кадровска понуда претставена преку следните кандидати: Коста за...