Браво Бесир: Тинејџер со европско злато во борење и со сон за олимписко

Владата на Република Северна Македонија на 141. седница донесе одлука да додели еден милион денари (околу 16.000 евра) за младиот борач Бесир Алили и 300.000 денари (околу 5.000 евра) за неговиот тренер за освоеното прво место на Европскиот кадетски шампионат во Фиренца, Италија. За ракометарите на Вардар, пак, е потврдена најавената награда од 30 милиони денари (околлу 500.000 евра) за втората освоена титула во Лигата на шампиони