Избегната трагедија: Падна кров во сала, среќа без жртви (Видео)

Инцидентот се случи за време на натпревар во флорбол во Чешка Требова, гратче во регионот Пардубице. Двете екипи, стручните штабови и официјалните лица навреме го напуштија теренот и се засолнија во соблекувалните