СЗО: Лицата со сојот Омикрон обично имаат поблага форма на болеста

Техничката раководителка на Светска здравствена организација (СЗО) за ковид-19, Марија ван Керкова изјави дека според првичните информации лицата заразени со сојот Омикрон обично имаат поблага форма...