Германскиот претседател Штајнмајер побара прошка за полските жртви од Втората светска војна

Претседателот на Германија, Франк-Валтер Штајнмајер, во денешното обраќање на германски и на полски јазик во Вилун, побара прошка за полските жртви од германската тиранија во Втората...