Хрватска, Словенија и Австрија да гласаaт против преговарачката рамка, граѓаните да излезат на протест, повикува Павле Трајанов

Прашањата кои ги отвори соседна Бугарија со францускиот предлог не треба да бидат дел од преговарачката рамка, а премиерот Димитар Ковачевски да излезе со јасен и...