Италија: Почина авторот на мундијалскиот пехар

Италијанскиот скулптор Силвио Газанига зад себе остави бесмртно дело - пехарот наменет за најдобрата репрезентација на СП во фудбал со кој победи на конкурсот на ФИФА во 1971 година меѓу 52 други идејни решенија