Слика на Фрида Кало на аукција во Њујорк е продадена за рекордни 34,9 милиони долари

Нејзините дела исто така се одраз на нејзиниот болен однос со сопственото тело, инвалидитетот заради прележаната детска парализа и сериозните повреди по претрпената автобуска несреќа. Еден...