Матичните лекари најавуваат протест, утре ќе работеле само со итни пациенти

Матични лекари на последна координација пред утрешниот протест.  Револтирани од казните кои ги добија од Фондот за здравствено осигурување за административни пропусти уште од 2019 година,...

ОЈО: Двајца контролори од Фондот за здравство осомничени за примање поткуп од лекар

Надлежен јавен обвинител до Судот доставил и предлог за определување мерка притвор за двајцата осомничени, бидејќи постојат околности кои укажуваат дека мерката притвор е неопходна за да се обезбеди присуството на осомничените во текот на кривичната постапка

Аптеките кои се без договор со ФЗОМ се уште чекаат за влез во мрежата

Станува збор една петтина од вкупниот број на аптеки кои чекаат да бидат вклучени во мрежата за да можат да издаваат лекови на рецепт, откако министерот Филипче пред шест месеци најави дека од август ќе започне процедурата и со тоа ќе се реши проблемот со недостиг на лекови

Стоматологијата на маргините-потребни се мерки за унапредување

Како опстојуваат специјалистите протетичари, жртви на реформите од пред една деценија? Знаат ли пациентите какви материјали добиваат за парите што им стигаат на стоматолозите од ФЗОМ?