ГАК не договори старт на преговорите со Северна Македонија и Албанија, Скопје и Софија подготвени да работат на прифатливо решение

Земјите-членки на ЕУ на вчерашното заседание на Советот за општи работи (ГАК) не постигнаа договор за одржување на првите меѓувладини конференции со Северна Македонија и Албанија...

НАЈМАЛИОТ ЖИТЕЛ ПАТУВА ЗА ЈАБОЛЧИШТЕ: Бебето Бехра родено на ГАК со 665 грама, по два месеци си заминува дома со 2.190 грама

Нашата најмала хероина во 2021 година денеска првпат ќе влезе во својот дом во велешкото село Јаболчиште, по 2 месеци и една недела поминати на неонатолошките...

Почна со близнаци: Братче и сестричка се првите бебиња во 2020 година

Како што информираат од Клиниката, првото е женско, родено е во 00:01 часот, тешко e 2.360 грама и долго 47 сантиметри. Второто е машко, родено e две минути подоцна, тешко е 1.760 грама и долго 46 сантиметри. Бебињата и мајката Снежана од Скопје се чувствуваат добро