Ќе биде катастрофа ако Русија престане да испорачува гас на Германија, вели директорот на Германскиот индустриски сојуз

Aко Русија престане да испорачува гас на Германија – тоа ќе биде катастрофа.. Последиците од прекинот на испораките на руски гас во Германија во моментов би...

Турција тврди дека резервите на гас во Црното Море се доволни за целиот свет

„Резервите на гас на Црното Море се доволни за покривање на светската побарувачка за природен гас во период од 45 години“, изјави заменик-претседателот на турската владејачка...

Бектеши: Македонија моментално се снабдува со гас од само еден гасовод од Бугарија од руската компанија Гаспром

Министерот за економија Крешник Бектеши во обраќањето на меѓународната конференција на министрите за енергетика од Западен Балкан, заедно со нивните колеги од Украина, Турција и Азербејџан,...

Плаќањето за гас во рубљи има за цел да ја зголеми побарувачката за руската валута, вели економистот Василев

Одлуката за плаќање на рускиот гас во рубли беше наменета како мерка против санкциите наметнати на Русија. Ова за бугарската Нова го објасни економистот Даниел Василев....