Немала резервирано количини за денеска: „Гаспром“ ја запре испораката за Германија преку Јамал-Европа

Руски „Гаспром“ утрово ги прекина испораките за Германија преку гасоводот Јамал-Европа, потврди германскиот оператор за гасна мрежа „Гаскејд“. Затоа Германија во моментот се снабдува со руски...