„Газпром“ планира годинава да почне со експлоатација на гасоводот „Северен тек 2“

„Газпром“ има за цел да испумпува 5,6 милијарди кубни метри руски гас преку речиси целосно завршениот гасовод до Германија. Руската енергетска компанија „Газпром“ планира годинава да...