Германски епидемилог: „Омикрон“ е можеби Божиќен подарок кој може да го забрза крајот на пандемијата

Новиот сој на коронавирусот Омикрон би можел да се покаже како Божиќен подарок под услов да предизвикува поблага клиничка слика , тврди германски епидемиолог. Неговата изјава...