Весли Кларк: Ако Милошевиќ го прифатеше Рамбуе, НАТО немаше да реагира

Прифаќањето на договорот на Рамбуе на тогашното југословенско раководство, најверојатно, би довело до неспроведување на операцијата на Северно-атлантската организација (НАТО), изјави пензионираниот генерал Весли Кларк, поранешен...