Случај ГМО ориз:Мостри од неколку кочански оператори дадени на анализа

Државниот инспекторат за земјоделство денеска доставило на анализа нови мостри ориз земени од неколку магацини од Кочани за да се утврди дали се генетски модифицирани. Како што изјави за...