Србија: Автомобилите од 1 јануари ќе оданочуваат по година на производство наместо по кубикажа

Автомобилите во Србија од 1 јануари во 2022 година ќе се оданочуваат според годината на производство наместо по кубикажа, најави министерот за финансии, Синиша Мали.. Заедно...