Ладењето на „Голфската струја“ во Атлантикот најавува екстремни климатски промени

Планетарното затоплување предизвикано од човекот и стакленичките гасови се заканува да го колабира системот на струи во Атлантскиот Океан кои ги регулираат и влијаат на временските...