Соработка за титула: Иванишевиќ како советник на Ѓоковиќ на Вимблдон

Соработката меѓу Иванишевиќ и Ѓоковиќ е плод на нивното долгогодишно пријателство и засега е неформална и краткорочна. Меѓусебниот договор е постигнат за првата натпреварувачка недела на турнирот по што, како што објавуваат медиумите, Хрватот ќе мора да замине од Лондон поради неодложни обврски