Jovanka Trencevska

Тренчевска: Не можеме да зборуваме за пренамена на средствата, затоа што СОНК покрај зголемувањето на платите имаат и други барања

„Се до моментот додека немаме конечно решение не можеме да зборуваме за пренамена на средствата, затоа што СОНК покрај зголемувањето на платите имаат и други барања“,...

Бројот на вакцинирани вработени во скопските градинки порасна на 65 проценти, апелирам и другите да се имунизираат

Бројот  на вакцинирани вработени во скопските детски градинки е поголем и тој сега изнесува 65 проценти. Оваа информација ја  добивме од Министерството за здравство,  рече министерката...

Здравствените власти ќе решат дали градинките ќе работат со полн капацитет од септември

Останува да процениме дали градинките ќе работат со полн капацитет од септември. Ќе го почитуваме мислењето на здравствените власти, на Комисијата за заразни болести која будно...

Царовска: Градинките и дневните центри ќе бидат отворени кога ќе дозволи Комисијата за заразни болести

Вицепремиерката за економски прашања, Мила Царовска денеска соопшти дека градинките и дневните центри ќе бидат отворени кога тоа ќе го дозволи Комисијата за заразни болести