Тренчевска: Граѓаните мора да добијат каква било услуга од јавниот сектор, дијалогот продолжува

Уверувам дека институциите ќе ги даваат услугите кон граѓаните и ќе бидат функционални за време на штрајкот, изјави министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска,...

„Почивај во мир ангелу наш“, „Стоп за сообраќајното насилство“ – граѓаните ѝ одадоа почит на загинатата Викторија

Со транспаренти и маички „Почивај во мир ангелу наш“ и „Стоп за сообраќајното насилство“ стотина луѓе се собраа денеска на мирниот протест на крстосницата на „Партизански...

Николовски со владин тим во Битола: Владата финансиски ќе им помогне на граѓаните што претрпеа штети од земјотресот, битна е што побрза проценка

Неопходно е болницата веднаш да се стави во функција, и независно што градинките и училиштата се под локално ниво сметаме дека ние треба целосно да го...