Дали и каде ќе има нова војна?!

Анализа за геополитичките движења, меѓународните процеси, трендови и настани во 2022 година и одговар на дилемата дали ни престои биполарен свет и продлабочување на геополитичките конфликти...

Анализа на проф.д-р Марјан Ѓуровски: Што по бугарските избори и македонските парламентарни случувања

Македонската политичка криза ќе биде пречка за решавање на спорот со Бугарија и ЕУ интеграциите Бугарија на изборите избра нов пат и продолжување на промените.  Новиот...