Красниќи: Се декларирам целосно невин, се срамам да живеам во време на ваков вид хомосапиенс

Поранешниот портпарол на Ослободителната војска на Косово (ОВК) и поранешен претседател на Собранието на Косово, Јакуп Красниќи, пред Специјализираните совети на Косово (ССК) изјави дека не...

Судски процес – кој го собори авионот МХ17 на „Малезија Ерлајнс“?

Речиси шест години по соборувањето на патничкиот авион Боинг-777 на Малезија Ерлајнс над источна Украина, започнува судењето на осомничените за нападот. Процесот се одвива во специјален суд кај аеродромот во Амстердам

„Мој термин“ во Хаг: По Харадинај, Специјалниот суд го повика и Јакуп Красниќи

Според првиот претседател на косовското Собрание по војната, Специјалниот суд е формиран врз основа на извештајот на Дик Марти, усвоен од Советот на Европа, и „има за цел компромитација и инкриминација на праведната и чиста борба на ОВК“