Почина млада жена која се здоби со прострелни рани во нападот на Универзитетот во Хајделберг

Една млада жена им подлегна на повредите што ги здоби во денешниот вооружен напад на Универзитетот во Хајделберг, објавија германски безбедносни извори кои нагласија напаѓачот си...